I början av mars knöt Hans Ohlsson, VD Ellos Group, och Joakim Hedin, VD Bockasjö, ihop bandet som markerar den officiella invigningen av det 35 000 kvadratmeter stora logistikcentret i Viared utanför Borås.

Invigningstalade gjorde Per-Olof Höög, ordförande i kommunfullmäktige i Borås och ”invigningssjöng” gjorde lokalt förankrade syskonparet Lotta och Ulrik Arturén. Till det bjöds festligt bubbel och smakliga snittar. Om man inte redan visste hur ett logistikcenter byggs fick man också en snabblektion genom den film som tagits fram. Som avskedsgåva fick alla gäster med sig den nyproducerade boken Lycka i ett paket från Borås med läsning både om Ellos Groups historia med Olle Blomqvist i spetsen, företaget i nutid samt transformeringen från traditionellt postorderföretag till en modern e-handelsaktör.


TVÅ ÅR INNAN GOOGLE GRUNDAS!

Under den rundvandring som föregick själva invigning fick nyfikna gäster bland annat veta att Ellos redan 1996 lanserade sin första hemsida, det vill säga två år innan Google grundas. Varje vecka har Ellos Group 2 miljoner besökare till sin näthandel. Det många inte vet är att man redan 2007 omsatte 50 % online.

Vidare fick man veta att Ellos faktiskt är ett av Sveriges mest kända konsumentvarumärken, med en varumärkeskännedom på över 90 procent! Ni av tio svenskar känner alltså till Ellos.

Varje dag skickas ca 15 700 paket med allt från läppglans, strumpor, barnskor till soffor och bäddmadrasser. Den 2:a februari 2019 är en speciell dag. Den dagen levererades 32 103 paket, det vill säga högsta siffran någonsin gällande leveranser på en enskild dag. Ja, dittills alltså…


HYLLPLATSER HELA VÄGEN TILL GÖTEBORG!

Efterfrågan på logistikbyggnader ökar starkt. Det beror dels på den ökade e-handeln, som projektet med Ellos Group är ett bevis på, men också utfasning av äldre byggnader som ersätts med nya. Ellos Group har till exempel samlat huvuddelen av sin Home-verksamhet i det nya logistikcentret. Tidigare har den varit lokaliserad på fem olika platser.

Den nya sorterings- och packanläggning kommer ha en kapacitet på 12 500 artiklar per timma och höglagret en kapacitet på 24 000 pallar. Höglagret är 14 meter högt och varje gång 75 meter lång. Skulle man plocka ner befintliga lagrets alla hyllplatser och lägga dem i en lång rad, skulle det bli en sträcka på cirka 6 mil! Som från Borås till Göteborg.

Vi är glada att Ellos Group valde oss som partner!