Där satt den – Stafettvasan! Och inte bara en gång utan faktiskt tre. Både Bockasjö Ski Team, Bockasjö Team Ski och Bockasjö Skiing tog sig de nio milen från Sälen till Mora. Team Ski till och med så bra att de hamnade på en hedervärd 129:e plats. Vänta bara till nästa år, säger vi i lag Bockasjö Ski Team…

Om du inte åkt Stafettvasan tidigare, bör du veta att utmaningen i tävlingen inte ligger i att ta sig sträckan Sälen – Mora. Själva utmaningen är att få rätt åkare till rätt plats – i rätt tid!

Därför hade en noga genomarbetad logistikplan tagits fram av erfaren logistiker (jo, vi känner några sådana). Förvissade att ”om vi bara håller oss till planen” så kommer allt att lösa sig. Men är det inte just då, när man känner sig som allra tryggast, man blir som mest kreativ? Redan kvällen innan var hela planen reviderad, ja den fanns i stort sett inte. Egna initiativ togs, nya planer smiddes och när tävlingsdagen grydde var den forna logistikplanen ett minne blott.

Trots detta fatala misstag, visade det sig när dagen var slut, att bara en enda växling bommades. Inte på grund av den skrotade logistikplanen utan för att Ulrika helt enkelt åkte mycket snabbare än vad någon, framför allt hon själv, hade trott!

GÔTT É DÉ!

Två prestationer måste nämnas framför andra. Jens 24 km långa andrasträcka från Mångsbodarna till Evertsberg och Tonys 19 km långa slutsträcka från Hökberg in mot Mora.

Jens prestation bestod i att han innan denna utmaning aldrig hade stått på ett par skidor. Han medgav efteråt att han redan efter 10 minuter helst hade velat kliva av, men tanken på att Joakim just då stod och väntade på honom i Evertsberg fick honom att stålsätta sig. Kanske gav Viktorias glada ”Gôtt é dé!” då hon susade förbi, extrakrafter som räckte hela vägen fram? Ja, eller inte.

BOCKASJÖS TJOCKASTE PANNBEN.

Att Tony tog sig till start är bara det ett mirakel. 2018 råkade han ut för en motorcross-olycka som resulterade i ett trasigt knä. Efter många och långa turer ut och in på sjukhus för att få knät att fungera igen fick han i maj förra året en ny knäled. I oktober var knäleden så pass bra att han så smått kunde börja träna. Och som man brukar säga – resten är historia.

Att vara utrustad med Bockasjös tjockaste pannben kan ta dig långt. I det här fallet hela vägen från Hökberg till Mora. Grattis Tony, till nytt knä och en makalös insats i Stafettvasan!