Från vänster till höger: Hampus Magnusson, ordförande i byggnadsnämnden, Joakim Hedin vd på Bockasjö, P-G Persson, vd på Platzer samt Håkan Nydén CEO på Schenker Logistics och Magnus Strand CEO på Schenker AB. Foto: Philip Liljenberg

Onsdagen den 25 maj sattes spadarna i marken för den första byggnaden i Sörred Logistikpark. På plats var Bockasjö och Platzer tillsammans med hyresgästen Schenker Logistics och ordförande i byggnadsnämnden Hampus Magnusson. Schenker Logistics etablerar sig på 30 000 kvm LOA i en byggnad som certifieras enligt BREEAM-SE Excellent på fastigheten Sörred 8:12 på Hisingen i Göteborg.  

– Det känns otroligt kul att nu ta det första spadtaget för Sörred Logistikpark tillsammans med Schenker Logistics. Vi är glada över att kunna leverera en skräddarsydd produkt som möjliggör deras fortsatta tillväxt på den svenska marknaden, säger Joakim Hedin, vd på Bockasjö. 

Schenker Logistics är en ledande leverantör av globala logistiktjänster för industri och handel. Satsningen i Sörred Logistikpark är en del i företagets tillväxtstrategi och dessutom vältajmad för att möta kundernas ökade efterfrågan.

– Då vi har många kunder som vuxit och behöver mer lageryta så var Sörred Logistikpark tidsmässigt perfekt tajmat för oss. Etableringen ger oss dessutom precis de fördelar som vi söker genom fastighetens utformning och geografiska läge, säger Håkan Nydén, CEO Schenker Logistics AB & Head of Contract Logistics Cluster SE/DK.

Byggnaden i Sörred Logistikpark certifieras enligt en av branschens högsta hållbarhetsstandarder; miljöklassningen BREEAM-SE Excellent, som ställer höga krav på såväl material som energiprestanda. Schenker Logistics hyresavtal, som är på 10 år, har även en grön bilaga. Ett viktigt verktyg i det framtida samarbetet för såväl Schenker Logistics som för Platzer som blir långsiktig ägare av logistikparken.


– Genom ett hyresavtal med grön bilaga åtar vi oss tillsammans med hyresgästen att arbeta för ett minskat klimatavtryck. Att ställa krav från båda sidor är avgörande för att göra verklig skillnad. Nu ser vi framemot att arbeta tillsammans med Schenker Logistics i dessa frågor, säger P-G Persson, vd på Platzer. 

– Att hyresavtalet har en grön bilaga där vi arbetar gemensamt med hyresvärden för att minska våra klimatavtryck passar väl in i vårt hållbarhetsarbete, säger Håkan Nydén, CEO Schenker Logistics.

Sörred Logistikpark ligger på Hisingen i Göteborg, nära Göteborgs hamn och fordonsindustrin. Hampus Magnusson, kommunalråd och ordförande i byggnadsnämnden, ser satsningar på logistik, och etableringar som Sörred Logistikpark, som viktiga för såväl Göteborgsregionen som för övriga Norden. 

– Göteborg har Nordens största hamn som inte bara hanterar en betydande del av Sveriges egen import och export. Hamnen är även viktig för Finland och Norge. Och Göteborg ska vara hela Skandinaviens logistiknav, säger Hampus Magnusson, kommunalråd och ordförande i byggnadsnämnden.

Foton: Philip LiljenbergFakta

SÖRRED LOGISTIKPARK är ett Joint Venture-bolag (JV) mellan Bockasjö och Platzer där parterna äger 50 % vardera. Tillsammans ska bolagen utveckla 135 000 kvm attraktiv logistikyta på fastigheterna Sörred 8:12 och Sörred 7:21. Inom JV:t agerar Bockasjö affärsutvecklare och Platzer blir därefter 100 % ägare till och förvaltare av de färdigutvecklade fastigheterna på marknadsmässiga villkor. Totalt är det uthyrt 77 200 kvm LOA i logistikparken, inom kort påbörjas byggnationen av två logistikbyggnader för Volvo Cars respektive Sportshopen. Kvarvarande ytor sträcker sig från 13 000 till 30 000 kvm LOA, alla på fastigheten Sörred 8:12.

Med säte i Borås verkar BOCKASJÖKONCERNEN inom förvaltning och fastighetsutveckling, inom logistikområdet påstrategiska logistikorter i Sverige.

PLATZER FASTIGHETER AB (publ) äger och utvecklar kommersiella fastigheter i Göteborg till ett värde om 26 mdkr. Platzer är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

FÖR MER INFORMATION VÄNLIGEN KONTAKTA:
Joakim Hedin, VD Bockasjö AB, tel: 0705 – 21 53 00
P-G Persson, VD Platzer Fastigheter AB, tel: 0734 – 11 12 22