Kilenkrysset Swe och Bockasjö hyr ut 20 400 kvadratmeter i nyutvecklad logistikbyggnad till Sellpy. Byggnaden är placerad på fastigheten Sigtuna Rosersberg 11:155, beläget inom Stockholm Nord Logistikcenter, Rosersberg, Sigtuna Kommun.

Affären innefattar ett hyresavtal tecknat på 10 år samt tillhörande grön bilaga. Byggnaden kommer att utrustas med en solcellsanläggning om 500 kW och miljöcertifieras enligt BREEAM. Beräknat tillträde är 1 september 2023.

– Bockasjö tillsammans med Kilenkrysset Swe ser fram emot att bygga en av branschens mest hållbara logistikbyggnader som Sellpy kommer att hyra – ett bolag vars affärsidé ligger rätt i tiden. Vi har följt Sellpy under ett antal år och beundrar deras utveckling och driv. Bockasjö har tillsammans med Kilenkrysset utvecklat fyra anläggningar i Rosersberg, säger Joakim Hedin, vd Bockasjö.

– Vi är mycket glada att få genomföra denna affär tillsammans med Bockasjö. Att det dessutom är just Sellpy som flyttar in känns extra positivt då vi blir en aktör som kan vara med och påverka till en mer hållbar utveckling, säger Annika Persson, vd och ägare Kilenkrysset Swe.

– Samarbetet med Bockasjö och Kilenkrysset Swe innebär att Sellpy kan fortsätta vår tillväxtresa och expansion inom hållbart mode och cirkulär ekonomi. Att kunna erbjuda en bra arbetsmiljö är viktigt för oss och med Bockasjö och Kilenkrysset Swe kan vi även erbjuda en ny och modern lagerfastighet för våra anställda, säger Oskar Nielsen COO och medgrundare på Sellpy.

Fakta

Med säte i Borås verkar BOCKASJÖKONCERNEN inom förvaltning och fastighetsutveckling, inom logistikområdet på strategiska logistikorter i Sverige. 

KILENKRYSSET SWE är ett av benen inom koncernen Avatar Invest. Kilenkrysset och Kilenkrysset Swe har ett nära samarbete med varandra och delar visionen om att finnas där framtidens Sverige växer. Vi bygger, äger och förvaltar fastigheter på mark vi själva äger och vi jobbar med både nationella och internationella kunder. Kilenkrysset Swe har focus på Stockholm- Uppsala- och Västmanlands län.

SELLHELP AB (Sellpy) föddes ur idén att göra det möjligt för alla att leva cirkulärt. För det enklaste sättet att minska utsläppen på, är att ta bättre vara på det som redan finns. Sellpy grundades 2014 och har idag över 500 anställda. Vårt huvudkontor ligger i Stockholm och vi finns i Sverige, Tyskland och Österrike.

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:
Joakim Hedin, VD Bockasjö AB, joakim@bsgr.se, tel: +46(0)705 – 21 53 00
Annika Persson, VD och ägare Kilenkrysset Swe, annika.persson@kilenkrysset.se,
tel: +46(0)70 – 766 53 99
Oskar Nielsen, COO, medgrundare Sellhelp AB, oskar@sellpy.se, tel: +46(0)739 – 22 99 22