Fotokonst får våra hjärtan att slå ett extra slag – milt sagt. På kontoret i Sjömarken har vi idag nöjet att njuta av flera fantastiska fotografer, bland andra Terry O ́Neill, Albert Watson, Mary McCartney och Herb Ritts.

Härifrån till att bli samarbetspartner med Abecita Konstmuseum var steget därför inte långt. Abecita Konstmuseum, som ligger i Borås, visar idag både en permanent samling som i huvudsak utgörs av grafisk konst och foto från Europa och USA samt tillfälliga utställningar med fotokonst av mycket hög klass.

Eller som Michaela Faily, museichef på Abecita Konstmuseum säger: ”- Du behöver inte ”kunna konst” eller vara på något särskilt sätt – vi uppskattar dig som du är. Vi vill istället erbjuda dig en härlig stund då du kan andas ut, få nya intryck och lämna oss lite rikare på erfarenheter och med en härlig känsla av möjligheter bubblande inom dig.” Låter inte det inspirerande?

Just nu visas utställningarna Mjölkbonden i Torp av Christer Hansson, Bruno Ehrs – On demand, Lars Tunbjörkstiftelsens pristagare Gerry Johansson och Hasse Persson möter David Hockney i ”A Rake’s Progress. Samtliga t o m den 19 januari.